Mijn eigen ervaring met Kambo

Hier gaat even een stukje biografie aan vooraf zodat men kan lezen dat ik zelf door schade en schande wijs ben geworden en dat ik juist vanwege mijn voorgeschiedenis, genoodzaakt was met plantmedicijnen te gaan werken.  

 

Van jongs af aan is vooral mijn fysieke systeem altijd al behoorlijk sensitief geweest. Eczeem had ik last van rond mijn 6e en als ik iets onder de leden had dan bracht een westers medicijn mij eerder van de regen in de drup. Daarom heeft mijn Surinaamse moeder die zelf een mix is van allerlei culturen, vaak alternatieve inheemse methodes gebruikt om ons gezond te houden. Levertraan, Spirulina, verse Ginseng wortel, etc. was voor mij heel gewoon dat ik dit van jongs af aan binnenkreeg. Ook van mijn vaders kant die van Indiaans/Chinese afkomst is, kreeg ik al vroeg mee dat bepaalde natuurlijke middelen in de natuur essentieel waren voor ons algemene welzijn. De opa van mijn vader was de kapitein van een indianendorp in Suriname en tevens de medicijnman van het dorp. Het dorp is dan ook naar hem vernoemd; 'Alfons dorp'. Hij kon een kreupele genezen door deze mee te nemen diep het bos in om een paar dagen met dezelfde kreupele terug te komen maar die daarna wel weer blaakte van gezondheid.

 

Westerse Medicijnen

Desalniettemin kwam ik in de westerse wereld uiteraard ook met westerse medicijnen in aanraking toen ik op mezelf ging wonen destijds in Amsterdam waar ik 25 jaar van mijn leven heb doorgebracht. Ik heb me nietsvermoedend en nog zo naïef dat ik was, in laten enten in 1999 met een vaccin tegen DTP, Gele Koorts, Dengue, etc. om te reizen naar het buitenland zoals; Thailand, Suriname, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Egypte, etc. Ook nam ik het niet zo nauw met gezond eten toen ik net op mezelf woonde en at ik zo nu en dan bewerkt voedsel waardoor ik de nodige schadelijke E-nummers van binnenkreeg. Een paar maanden later kreeg ik enorme abcessen in mijn gezicht.

 

Quasimodo, of voor de ouderen onder ons, 'The Elephant Man', waren nog knapper dan ik. Het heeft een jaar geduurd voordat ik erachter kwam wat er nu aan de hand was met mij. Dankzij een dokter die met bioresonantie werkte kon ze mijn systeem helemaal uitlezen en het bleek dat het zogenaamde 'vaccin' mijn systeem behoorlijk had aangetast maar ook de E-nummers hadden flink in mijn lichaam huisgehouden. Mijn galblaas had een optater gekregen en tevens had ik een lekkage in mijn darmwand gekregen. Als dat gebeurt dan kan je allergisch raken voor de meest voorkomende voeding. Bij mij was het de koe en het varken. Het varken mocht ik toch al niet van mijn moeder omdat ze het 'onrein' vlees vindt maar de koe was een ander verhaal. Ik hield wel van een ijsje, taartje, koekje, biefstuk, melk, yoghurt, kwark, karnemelk, roomboter, kaas, etc. Dat was dus even slikken om mijn eetgewoontes hierop aan te passen en dat heeft ook wel even geduurd.

 

Vervolgens werd ik in 2009 gediagnosticeerd met palindroom reuma en begon mijn eigen immuunsysteem zich tegen me te keren. Hiervoor kreeg ik sterke medicijnen voorgeschreven zoals Methotrexaat en Plaquenil die ook voorgeschreven worden aan kankerpatiënten. Ik kreeg er enorme bijwerkingen van waar ik ook weer medicijnen voor moest slikken. In 2011 raakte het uit met mijn relatie en was ik behoorlijk depressief geraakt. Dankzij de roep van moeder Aya hervond ik mezelf. Ayahuasca heeft mij gelijk na 1 sessie geholpen met mijn depressie en heeft ervoor gezorgd dat ik weer op het juiste pad belandde om uiteindelijk mijn levenstaak te kwijten.

 

Kambo een natuurlijke immuunbooster

Dankzij dit medicijn ben ik met de Kambo in aanraking gekomen. Ayahuasca heeft mijn depressie verholpen in 2012 maar met name de Kambo heeft mijn fysieke maar ook mijn mentale welzijn weer teruggebracht. Ik heb eerst zelf meerdere behandelingen gekregen in de loop der jaren van verschillende beoefenaars in Nederland en in Brazilië. De 3x Kambo behandelingen in een maancyclus heeft wel het mooiste resultaat opgeleverd bij mij. Ik ben hierdoor jaren vrij geweest van verkoudheid en griep terwijl ik daarvoor best liep te kwakkelen op dat gebied. Als er griep heerste had ik het standaard te pakken. Nu ben ik daar jaren van verlost geweest sinds die 3x Kambo in een maancyclus. Maar ik moet toegeven dat ik in 2021 ook 3 dagen op bed heb gelegen en had ik waarschijnlijk ook de zogenaamde 'Corona' opgelopen. Frappant was dat ik de avond ervoor een 8 uur durende sessie had met een echtpaar die hiertegen was gevaccineerd en die ook na de sessie bleven slapen. Het was absoluut een griepachtig iets maar toch totaal anders. Dat ik het redelijk goed kon handelen zal hoogstwaarschijnlijk te maken hebben, dat ik zo nu en dan in het jaar een Kambo behandeling onderga om mijn gezondheid optimaal te houden of 1x in het jaar de maancyclus onderga. Dit is echt een hardcore booster om het immuunsysteem optimaal te houden. Daarom is een Kambo behandeling helaas niet voor iedereen weggelegd.

In 2018 meldde een zuster van de Santo Daime me dat ze een visioen voor mij had ontvangen. Ze meldde dat ik zelf Kambo behandelingen zou gaan geven. Destijds kon ik me dat echt nog niet voorstellen omdat ik het een vreselijke behandeling vind om te ondergaan. Dat vind ik eigenlijk nog steeds. Maar je neemt de ontberingen voor lief als je weet hoe goed het je doet. En bij mij is de reactie behoorlijk extreem maar gelukkig wel van korte duur.

 

De ongemakken tijdens de behandeling

Eerst begint mijn hart enorm te kloppen, dat zich uitbreidt naar de aderen van mijn hals. Ik voel dat mijn hoofd begint te gloeien en de secretie mijn systeem aan het afscannen is op virussen, schimmels, parasieten en alles dat behalve goed is voor het welzijn van mijn totale zijn. De indianen noemen dit 'Panema'. Ik krijg een golf van warmte en onbehaaglijkheid over me heen en voel dat delen van mijn gezicht opzwellen zoals mijn lippen en ogen. Het zweet breekt me uit en al snel begin ik me misselijk te voelen dat zich in rap tempo opbouwt. Tevens voel ik dat ook mijn darmen krampachtige bewegingen beginnen te maken en is het belangrijk dat ik toch wel snel in het toilet beland. De emmer staat gelukkig al klaar in het toilet omdat ik weet dat het straks al mijn gaten uit zal komen en ook het zweet van mijn lijf begint al behoorlijk te gutsen. Ik kijk even in de spiegel naar mezelf voordat ik op het toilet ga zitten voor de grote reiniging. Als ik me niet zo beroerd voelde had ik er vast om kunnen lachen want ik zie er echt verschrikkelijk uit op dat moment. Ogen opgezwollen waardoor ze bijna dichtzitten, nog dikkere Zoeloe lippen dan ik al had en een rood nat zwetend hoofd die ook soms andere kleuren van de regenboog aanneemt. Dat sommige delen van het gezicht opzwellen is een goed teken want dan heb ik de kikker goed omarmd. Je gaat er namelijk zelf een beetje als een kikker uitzien.

 

Het overgeven gebeurt vaak in 3 fases. Eerst is het vaak transparant water wat eruit komt. Dan bouwt de misselijkheid zich weer meer op en moet je nog een keer overgeven. Meestal komt er dan fluorescerend geel uit. Dit houdt in dat je de galblaas hebt gereinigd. Vaak moet je ook een derde keer overgeven en wat er dan uitkomt ziet er vaak okergeel uit en bij sommige mensen is dit bijna zwart. Dit is dan je lever die je hebt gereinigd. Na die derde keer voel je vaak al snel dat je opknapt. De misselijkheid ebt weg. Het kan dat er nog wat zit en dan komt er zelfs nog een vierde keer iets uit. Meestal moet je even bijkomen van al die heftigheid en dat duurt meestal nog eens een half uur. Bij sommige mensen blijven de zwellingen nog een beetje zichtbaar maar ook dat trekt in de loop van de dag weg.

 

Veel mensen verbazen zich hoe snel ze na dat half uurtje ellende herstellen en dat ze zich daarna weer als herboren voelen. Het voelt vaak alsof er een grote ballast weg is, rust in het hoofd en je voelt je schoon en energiek.

 

Het ego en de emoties die je ervaart voor en tijdens de Kambo behandeling

Ik ga zelf ook altijd door allerlei fases van emotie voorafgaand en tijdens het ondergaan van de behandeling. Voor de behandeling zie ik er echt tegenop. In het begin van de behandeling drink ik het lauwwarme water met enige tegenzin en voel ik me zenuwachtig omdat ik weet wat er gaat komen. 1 liter water is echt wel te doen maar 2 liter voor mijn kleine lijf van 1.55 meter is echt hard werken en zeker als je dit zo snel mogelijk naar binnen moet zien te krijgen want het overgeven gaat makkelijker als je binnen een half uur het water opdrinkt. Tijdens het drinken worden de brandplekjes op mijn huid aangebracht zodat de secretie gelijk aangebracht kan worden zodra ik klaar ben met drinken. Het is even een geniepige pijn als er zeven brandgaatjes in de opperhuid wordt aangebracht maar gelukkig is dat zo gebeurt. Zodra de laatste slok water er bijna weer proestend uitkomt is het tijd om de secretie aan te brengen. Al snel begint het te werken en voel ik hoe de secretie mijn lichaam af scant op virussen, schimmels en bacteriën. Delen van mijn gezicht beginnen op te zwellen en mijn hart begint sneller te kloppen. Ik begin het ook enorm warm te krijgen en ik begin me onbehagelijk en misselijk te voelen. Al snel voel ik ook de drang van achter en voordat ik het weet komt het al mijn gaten uit. Het overgeven gaat meestal in 3x. Het is hard werken wanneer het reinigingsproces in volle gang bezig is. Als het kleine half uurtje achter de rug is voel ik me al snel opknappen. Soms moet ik er echt even van bijkomen maar meestal voel ik al snel een enorme kracht opkomen en voel ik me als herboren. Ik spring meestal onder de douche en daarna ben ik er weer. De dagen erna loopt alles net wat meer synchroon en voel ik me energiek, alert en opgefrist. Zowel mentaal en fysiek voel ik me vele malen sterker en kan ik meer hebben.

Wat is Kambo

Kambo is de secretie van de groene boomkikker, de Phyllomedusa Bicolor. Deze secretie is de uitscheiding van de huid op de rug van deze kikker. Deze boomkikker leeft in de noordelijke regio’s van het Amazonegebied en heeft geen natuurlijke vijanden vanwege de hoge toxiciteit. Alle dieren gaan er met een grote boog omheen. Maar de secretie kan ook ten goede gebruikt worden. De indianen vangen deze kikker voor zijn secretie. Dit gebeurt op zachtaardige wijze. Ze melken de kikker en laten de kikker ook weer vrij omdat ze dit als een heilig dier zien. De indianen gebruiken de secretie om zichzelf te reinigen van de ‘Panema’. Dit is al hetgeen er is dat jou blokkeert om optimaal te functioneren. Na de Kambo behandeling merk je de dagen erna dat je veel meer in een natuurlijke 'flow' zit. Alles klopt meer. De materie en de niet-materie van het leven lopen meer synchroon met elkaar. Blokkades worden opgeheven en alles vloeit weer beter in elkaar. Zelfs in het verkeer heb je vaker een groene stroom.

 

Als er enkele druppels van de secretie worden aangebracht op de huid waarvan het bovenste laagje is weggebrand, kan de secretie een diep reinigend effect hebben op het gehele systeem van jouw Zijn. Het is een hardcore reset van het totale systeem. Het wordt gezien als een natuurlijke immuun booster die het lichaam scant op parasieten, schimmels en virussen die alles behalve in het systeem thuishoren en de secretie draagt zorg dit te elimineren. Dit gaat gepaard met overgeven, diarree, zweten, rillingen, etc. Vandaar dat het alles behalve prettig is. Gelukkig duurt het vaak maar een half uur dat je je zo ellendig voelt. En daarna voel je je vaak al snel als herboren.

 

De Kambobehandeling

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Als de kikker mij weer roept, moet ik mezelf daar ook mentaal op voorbereiden omdat ik weet dat het allesbehalve leuk is wat ik dan moet ondergaan. De behandeling duurt ongeveer 3 uur in totaal maar gelukkig is de tijd dat je je echt ellendig voelt, meestal maar een klein half uur.

 

Kambo wordt bij de inheemse volken toegediend door een sjamaan of medicijnman. Alvorens de Kambo door de medicijnman wordt aangebracht op de huid, drinkt men eerst twee liter lauwwarm water op een nuchtere maag binnen een (half) uur en wordt er vaak ook rapé ingeblazen bij de cliënt om de toegankelijkheid voor de behandeling te vergroten. Tijdens het water drinken wordt de opperhuid met behulp van een dun stokje weggebrand zodat er een aantal ronde brandplekjes ontstaan. Op de nog verse brandplekjes wordt de Kambo aangebracht. Zo wordt de secretie direct in de bloedbaan opgenomen en kan het gelijk zijn werk doen.

 

Vrij snel ontstaat er een misselijk gevoel dat allesbehalve fijn is maar er wel voor zorgt dat je moet overgeven. Ook versnelt de hartslag, de lichaamstemperatuur gaat omhoog, het zweet breekt uit en men kan rillerig worden. Ook kan het zijn dat je wat krampen in je darmen krijgt en diarree hebt. Ook dat hoort erbij. Soms kan het al je gaten tegelijk uitkomen en moet je je schrap zetten om door al het zweten en de enorme kracht die het kost, niet van de wc te glijden en/of niet flauw te vallen.

 

Kambo is geen visueel entheogeen, toch kan het zijn dat het voor sommigen een spirituele ervaring kan zijn. Maar in de meeste gevallen zijn er tijdens de Kambo behandeling geen visioenen of hallucinaties.

 

Kambo is een snelle lozing van alle cellulaire weerstand welke na het aanbrengen opkomt als een innerlijk vuur, een kloppende druk is voelbaar, vergelijkbaar met een heftige koortsaanval. Dit reinigingsproces werkt niet alleen op een fysiek niveau, maar ook op mentaal niveau. In combinatie met het water dat vooraf wordt gedronken, vindt er een transformatie plaats waardoor gifstoffen het lichaam verlaten. Het immuunsysteem krijgt onmiddellijk de reset die nodig is voor een herstart van vitaliteit, focus en scherpte. Een intense diepe reiniging vindt direct plaats, door middel van braken, zweten en/of dringende ontlasting. Je wordt ontdaan van “Panema”. Dat is alles wat de mens hindert om het ideale zelf te zijn.

Kambo maancyclus (3 behandelingen binnen 28 dagen)

Als je echt wat onder de leden hebt dan is het de moeite waard om 3x een Kambo behandeling te ondergaan binnen 28 dagen. Wat ook mogelijk is, is dat je 1 behandeling binnen 28 dagen ondergaat en dit 3x achter elkaar ondergaat. De tweede optie adviseer ik meer als onderhoud elk jaar.

 

Cellen in het menselijk lichaam vernieuwen om de 28 dagen en na die 3 Kambo behandelingen ben je dus op een natuurlijke manier gevaccineerd. Elke dag worden oude cellen vervangen door nieuwe. Daarom zijn 3 Kambo behandelingen in een maancyclus of 1 Kambo behandeling binnen een maancyclus en dat 3x achter elkaar, te adviseren om volledig te resetten.

 

'Sjamanen adviseren al eeuwen 3x Kambo in een bepaalde tijd.'

 

Op het moment dat je bij mij komt voor jouw eerste Kambo behandeling, worden er op datzelfde moment cellen vernieuwd. Deze cellen zijn nog niet klaar voor een reset door de Kambo. Deze nieuwe cellen draag je 28 dagen na de eerste Kambo met je mee. Kambo reset deze cellen de tweede keer dat je de behandeling ondergaat. En na 3x kambo zijn de cellen die de 2e keer niet klaar waren voor de reset bij de 3e Kambo behandeling wel meegenomen.

 

Om de Kambo te kunnen toedienen wordt er met een gloeiend brandend dun stokje, in de opperhuid gaatjes gebrand, om de secretie aan te kunnen brengen. Dit is een beetje een geniepig onprettig gevoel maar het is snel gebeurd.

 

Ik vind het zelf prettig om de puntjes aan te brengen op de bovenkant van de arm en meestal zet ik standaard gelijk 7 puntjes of je nou een man of een vrouw bent. Maar de dosering en hoeveel gaatjes er gevuld gaan worden, zal altijd worden afgestemd. Wel kan het zijn dat tijdens de behandeling nog een gaatje of misschien wel twee gaatjes gevuld moeten worden. En dan is het fijn als er dan al wat meer gaatjes zijn die opgevuld kunnen worden. Ook bevochtig ik de secretie in de gaatjes tijdens de behandeling vaak nog eens met wat water als de laatste purge wat lastiger gaat om eruit te komen. Je houdt er wel een litteken aan over die ook wel vervaagd bij veel mensen. En bij een enkeling is het litteken soms blijvend. Je kunt het zien als een herinnering of een natuurlijke tatoeage. Veel mensen zijn er ook trots op dat ze het hebben doorstaan en is het litteken hiervoor ook een bewijs. Voor hunzelf maar ook naar de buitenwereld toe.Twee liter lauwwarm water drinken voordat de Kambo wordt aangebracht, moet zo snel mogelijk gebeuren. Ideaal is binnen een half uur. Als je het laatste slokje water bijna niet meer kan binnenhouden is de tijd aangebroken om de secretie aan te brengen op de brandgaatjes.

 

Tijdens de Kambo behandeling

Je krijgt wat je nodig hebt en wat je aankunt. Ook met de Kambo is dit zo. Tijdens de Kambo kunnen delen of je gezicht zelf opzwellen (zoals de lippen, ogen, oorlellen, tong) en het gezicht ook bijzondere uitdrukkingen krijgen. Bij sommigen is dit maar een klein beetje maar het is een goed teken als dit gebeurt want dan omarm je het proces totaal. Dit zakt na 2 uurtjes of gedurende de dag weer af. Ook opvliegers, een hart en de aderen in je nek die sneller gaan kloppen zullen aan de orde komen, waarna misselijkheid snel zal volgen. De Kambo-kikker ‘scant’ het lichaam waarna het zal worden gezuiverd van alles wat niet bij je hoort (afvalstoffen) door middel van braken en/of dringende ontlasting en zweten. Ook komt het voor dat mensen niet overgeven. Dit komt niet vaak voor maar er zijn mensen die sowieso niet kunnen overgeven. Dit is wel handig om van tevoren aan te geven aan de behandelaar.

 

Het hele proces vanaf dat de Kambo toegediend wordt, het ziek zijn met de bijbehorende misselijkheid (15 á 30 minuten), tot aan de nawerking (het bijkomen), duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Nadat men is bijgekomen wordt er vaak afgesloten met rapé. Rapé opent, reinigt, zet je weer op aarde en beschermt jouw totale systeem.

 

Daarna wordt er nog een lichte maaltijd geserveerd.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is te adviseren en ook wel zo respectvol naar de Kambo kikker toe, om 24 uur van tevoren geen vlees meer te nuttigen en bij voorkeur licht voedsel zoals een soep, sap en bijvoorbeeld een salade te nuttigen. Ook is het raadzaam om koffie, alcohol en andere genotsmiddelen even te laten voor wat het is. Ik stuur ter voorbereiding en ter bevestiging een email met als bijlage dieetvoorschriften die eigenlijk van belang zijn als je een sessie gaat doen met bijvoorbeeld Ayahuasca maar het is ook goed om je hieraan te houden als je een Kambo behandeling ondergaat.

 

Het is aan te bevelen om 12 uur voor aanvang van de Kambo behandeling niets meer te eten en nuchter te blijven. Water en kruidenthee mag je wel gewoon onbeperkt blijven drinken.

Wat ervaar je na de kambo behandeling

Vaak is het zo dat je de effecten van de Kambo direct erna voelt, maar elke dag na de Kambo is wanneer de werkelijke effecten doordringen. Wat van belang is, is dat je wel je rust pakt na de kambo behandeling. Je lichaam heeft hard moeten werken om je immuunsysteem te resetten. Er zijn enorme hoeveelheden prachtige zuivere peptiden in de hersenen aangemaakt (peptiden zijn wat nodig is om nieuwe verbindingen aan te maken). Dit effect zal je de dagen/weken daarna gaan ervaren.

 

De reacties van mensen die een Kambo behandeling hebben ondergaan:

– alles is meer in de flow

– ballast weg

– betere focus

– bevrijding

– comfortabel

– genezing van allerlei aard

– gestopt met toxische gewoontes zoals roken, drinken en andere genotsmiddelen

– helderheid

– helpt bij de overgang

– in balans zijn
– innerlijke vreugde

– energiek gevoel
– meer inzicht

– meer “in tune”

– meer ruimte

– opluchting voelen

– ruis in het hoofd is weg

– sereen gevoel
– sterke weerstand
– transformatie
– uithoudingsvermogen

– verbeterde pap-uitslagen

– verlichting

– vitaliteit
– waakzaamheid

 

Voorwaarden om een kambo behandeling te ondergaan

Voordat je een Kambo behandeling wilt ondergaan zal er eerst een telefonische intake worden ingepland om te bekijken of de behandeling mogelijk is.

 

Het is af te raden bij de volgende situaties:

* Bloedstollingsproblemen

* Chronische hartproblemen (hartdecompensatie, vergroot hart etc.)

* Gebruik van bepaalde medicaties

* Hartproblematiek (pacemakers., hartdecompensatie, bypassoperaties etc.)

* Orgaantransplantatie

* Prothesen in het lichaam

* Recente beroerte

* Recente heelkundige ingreep

* Zeer lage bloeddruk

* Zwangerschap

* Zware mentale stoornissen

 

Een Kambo behandeling kan een gunstig effect hebben op de volgende klachten:

– allergieën

– angsten

– candida

– concentratieproblemen

– darmproblemen

– depressie
– de overgang

– endometriose

– evenwichtsstoornis

– glaucoom (oogaandoening)

– hart- en bloedvaten aandoeningen

– reumatische aandoeningen

– tinnitus (oorsuizen)
– verslavingen bijv. stoppen met roken
– ziekte van Lyme
– ziekte van Crohn

 

Kambo doodt schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten, zuivert het bloed en reinigt met name de galblaas en de lever, het centrale reinigingsorgaan van het menselijk lichaam. Kwalen worden uitgedreven, zoals allergieën, maag/darmklachten, hoofdpijn, diabetes, hoge bloeddruk en intoxicatie door chemotherapie, vaccinaties of andere medicijnen.

 

Aanmelden:

Aanmelden en/of meer informatie opvragen kan door je op te geven via het contactformulier. Na aanmelding zal er een telefonische intake plaatsvinden. Aan de hand van de intake kan er eventueel overgegaan worden tot het maken van een afspraak voor de behandeling. Na het maken van de afspraak voor de behandeling wordt er nog praktische informatie ter voorbereiding via e-mail toegestuurd.