Guaysa Extract (10 ml)

Guayusa is een Ecuadoraans blad met een hoge concentratie cafeïne en antioxidanten. Dit wordt al eeuwen door lokale indianenstammen geoogst. Het groeit in de Amazone regio en geeft energie gedurende de hele dag aan diegenen die het drinken.

 

De Shuar indianen, de enige indianenstam in Zuid-Amerika die nooit overwonnen is. Zowel de Spanjaarden als Inca's konden hen niet onderwerpen. De Shuar indianen dronken een brouwsel van Guayusa. Deze drank zorgde door de hoge concentratie cafeïne ervoor dat ze de hele nacht wakker konden blijven om zichzelf te beschermen tegen dreigende invallen. Ook werd het gedronken om alert te blijven tijdens de jacht.

 

Guayusa groeit voornamelijk in de Ecuadoraanse Amazone en wordt al eeuwen door indianen gedronken. De plant groeit het beste in de schaduw van andere bomen, waardoor een akker op het eerste gezicht ongerept regenwoud lijkt. Guayusa mag alleen door indianen gecultiveerd worden, waardoor gegarandeerd een deel van de inkoopprijs terugvloeit naar deze stammen. Dit helpt hen hun levensstijl te behouden.

 

Guayusa (Ilex Guayusa) is officieel geen thee, maar behoort tot de plantenfamilie van de Hulst. Hiertoe behoort ook de Argentijnse Maté (Ilex Paraguariensis). Wel wordt het op dezelfde manier klaar gemaakt. 

 

 

Inhoud

 

Guayusa geeft energie door zijn unieke samenstelling. Het cafeïne gehalte van Guayusa verschilt per blad maar gemiddeld bevat het 3% Cafeïne. Verder bevat het meer antioxidanten dan groene thee. Antioxidanten vallen agressieve stoffen aan en helpen mogelijk op de lange termijn ziekten voorkomen. De drie meest voorkomende stoffen in Guayusa zijn:

 

·      Theobromine, dit veroorzaakt een hogere lichaamsactiviteit

 

·      Cafeïne, zorgt voor een lagere vermoeidheid en hogere alertheid

 

·      L-theanine, geeft een hogere mentale alertheid

 

Verder bevat Guayusa Polyphenol, Flavonoïde en Saponine.

 

€ 32,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen