Magische Microdosis Chocolaatjes

 

Paul Stamets is een wereldberoemde mycoloog, wetenschapper en auteur die het fenomeen 'Stacking' introduceerde: een microdosis van psilocybine met Lion's Mane en Niacine (vitB3). Deze combinatie zorgt ervoor dat de eigenschappen van de Lion's Mane en Psilocybine worden versterkt. Niacine werkt als een katalysator voor de Lion's Mane en de Psilocybine zodat deze twee effectiever worden gedistribueerd in de hersenen. Dit levert verbeterende voordelen op van beide stoffen die hierdoor worden versterkt.

 

De Magische Microdosis Chocolaatjes zijn gemaakt volgens 'The Stamets Stack' methode. Deze combinatie van Lion's Mane, Psilocybine en Niacine gemengd in chocola zorgt voor een prettige inname van deze stoffen. Cacao heeft sowieso positieve effecten en geeft een mooie synergie vooral in combinatie met Psilocybine. Uiteraard heb ik er mijn eigen twist aangegeven door de chocolaatjes zelf te maken met biologische producten. De chocolaatjes zijn te verkrijgen met of zonder gekarameliseerde hazelnootstukjes en gaan per 15 of 20 stuks. Het hangt ervan af welk protocol je wilt volgen. Je hebt verschillende protocollen die je kunt volgen. Het gangbare protocol is 1 dag een chocolaatje, twee dagen niet en dat voor 4 of 6 weken. Daarna 2 tot 4 weken rust. Het protocol van Paul Stamets is 4 dagen een chocolaatje innemen, drie dagen rust en dit doe je vier weken aaneengesloten. Daarna 2 tot 4 weken rust maar de Lion's Mane mag je wel nemen in deze fase van rust.

 

Microdoseren

Een grote hoeveelheid anekdotisch bewijs toont duidelijk aan dat microdosering met psychedelica kan leiden tot fysieke, mentale en emotionele verbeteringen. Dr. James Fadiman, onderzoeker en transpersonal psycholoog, verzamelt sinds 2010 verslagen van mensen over de hele wereld die een overduidelijk beeld met positieve ervaringen vormen. Zijn bevindingen vormen de basis voor het wetenschappelijk en klinisch onderzoek dat momenteel plaatsvindt, en de toekomstige studies. James Fadiman wordt ook wel de 'Father of modern-day micodosing' genoemd. 

 

Waarom werkt micodosering?

Psychedelische stoffen werken in op de serotonine (5-HT) receptoren in onze hersenen. Serontonine receptoren zijn overal in ons zenuwstelsel te vinden en beïnvloeden vele aspecten van ons bestaan zoals onze stemming, ons denken en onze spijsvertering. Psychedelica binden zich het meest effectief aan de 5HT-2 receptor, een van de receptoren die betrokken is bij leren, geheugen en cognitie. Door het innemen van een microdosis psychedelica wordt de 'klassieke trip' ervaring vermeden en kunnen de hersenen zich uitsluitend concentreren op de cognitieve boost die door deze receptoren wordt veroorzaakt. 

 

De subtiele effecten die het vaakst genoemd worden bij Microdosering:

 • Meer energie
 • Meer creativiteit
 • Meer helder denkvermogen
 • Verhoogd bewustzijn
 • Verhoogde focus
 • Meer aanwezig
 • Socialer

 

Lion's Mane

Lion's Mane is een natuurlijk hersenvoedsel van moeder natuur en stimuleert de hersenen om meer NGF (Nerve Growth Factors) aan te maken die op hun beurt helpen bij het herbouwen van de Myelinschede (een beschermende laag om de hersencellen die de geleiding tussen prikkels en cellen verhoogt) zodat de transmissie van de zenuwimpulsen verbeteren. Kortom zorgt Lion's Mane ervoor de hersenen gezond en vitaal te houden. Bovendien bevat Lion's Mane ook antioxidanten die de algemene gezondheid van de cellen ondersteunen en veroudering (van de hersenwerking en lichaam) tegengaan. Het gebruik van Lion's Mane gaat honderden jaren terug in de Chinese en Japanse cultuur als een tonicum ter ondersteuning van de algemene gezondheid en een lang leven.

 

Psilocybine

Er zijn sterke aanwijzingen dat therapieën met psychedelica - zoals psilocybine - effectief zijn bij de behandeling van verschillende psychiatrische aandoeningen waaronder depressie, angststoornissen, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en verslavingen. Daarnaast zijn psychedelica mogelijk ook effectief bij de behandeling van andere ernstige aandoeningen zoals clusterhoofdpijn.

 

Niacine (VitB3)

Vitamine B3 oftewel Niacine is een wateroplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Deze vitamine wordt aangemaakt uit het aminozuur tryptofaan en speelt een vitale rol in het energie- en eiwitmetabolime. Zonder deze vitamine kan een goede stofwisseling zoals de synthese van eiwitten, vetten en koolhydraten niet bestaan. Ook heeft het een anti-oxidatieve werking en neemt deel aan vele enzymatische processen. Het is essentieel voor de regeneratie van de huid, spieren, de zenuwen en het DNA.

 

Niacine flush

Bij een inname van meer dan 0.05 gram kan een 'Niacine flush' optreden met roodheid van gezicht, armen en borst (soms met een kleine zwelling van de huid) en een branderig, prikkend en/of jeukend gevoel, evenals hoofdpijn. Deze symptomen houden gemiddeld 30 minuten tot een uur aan. Deze reactie kan heftig zijn, maar het is geen allergische reactie. Het is ongevaarlijk en duurt doorgaan niet langer dan een uur.

 

Wanneer wordt inname van Niacine afgeraden

 • Overgevoeligheid voor vitamine B3
 • Leverziekten
 • Ulcerus Pepticum (zweer van maag en/of twaalfvingerige darm)
 • Jicht
 • Alcoholisme
 • Zeer lage bloeddruk
 • Verminderde nierfunctie
 • Diabetes

Onderstaande video is vanaf 27 minuten interessant om Paul Stamets hier zelf over te horen over de mooie resultaten met 'The Stamets Stack'.

 

Er zijn onderzoeken geweest waarin ze ouderen rond de 55 plus een maand lang deze combinatie hebben gegeven en ze eerst ervoor en daarna na een maand de Finger Tapping Test (FTT) hebben laten afleggen. De FTT is een veelgebruikte neuropsychologische test om basale motorische snelheid te meten, met name van de vinger musculatuur. Tevens is het een meting van de mate van handvoorkeur en kan het iets zeggen over het functioneren van de contralaterale hersenhelft, met name de motorische schors of het premotorische gebied.

De ouderen hadden in het begin een score van 48 tapjes en nadat ze een maand lang deze combinatie kregen zaten ze op een frequentie van 68 tapjes. Dit is een significant verschil en een enorme toename in hun motorische snelheid.

 

Deze combinatie kan de mogelijke voordelen opleveren:

 • een verbetering in de cognitieve vaardigheden
 • meer focus
 • verhoogde creativiteit
 • verbeterd geheugen
 • verbeterde mentale flexibiliteit
 • bevordering van de doorbloeding
 • verhoogde energieproductie
 • verbeterde positieve stemming
 • het verminderen van angsten
 • verhoogd bewustzijn
 • verhoogd probleemoplossend vermogen

 

Magische Microdosis Chocolaatjes volgens 'The Stamets Stack'

15 Magische Microdosis Chocolaatjes voor 6-4 weken of 20 stuks voor het volgen van het protocol van Paul Stamets. Protocol: 1 chocolaatje twee dagen niet is 6 weken. Om de dag 1 chocolaatje is 4 weken. Protocol van Paul Stamets is 4 dagen achter elkaar 1 chocolaatje per dag en 3 dagen niet. Dan 2 tot 4 weken rust. In deze rustperiode is inname van Lion's Mane elke dag toegestaan. Dit protocol volg je voor 4 weken.

15 of 25 Magische Microdosis Chocolaatjes voor 4-6 weken.

€ 60,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen