Reiki - wat is het?

Reiki is de Universele Levensenergie die in ons zit en ons omringt. Als je in je handen wrijft en je houdt je handen op een paar centimeter afstand van elkaar en beweegt je handen een beetje naar elkaar toe en weer van elkaar af, kan je deze Levensenergie voelen. Je handen gaan automatisch naar je buik als je buikpijn hebt of naar je hoofd als je pijn in je hoofd hebt. Als je je teen stoot merk je helemaal dat je automatisch naar je teen grijpt en voelt dat het verzacht zodra je je hand omsluit om je pijnlijke voet. Reiki is de leer om bewust met deze Universele Levensenergie om te gaan. Het is mogelijk Reiki op jezelf toe te passen en jezelf een behandeling te geven. Maar je kunt ook anderen een Reiki behandeling geven en zelfs omstandigheden, dieren, verleden, heden, toekomst, objecten, etc. Dat klinkt wat vreemd maar Reiki staat los van tijd en ruimte. Je kunt Reiki energie naar een ervaring in het verleden sturen zodat het heden en/of de toekomst zich hierop aanpast. Ook is het mogelijk om een Reiki behandeling te geven op afstand aan iemand die aan de andere kant van de wereld woont.

 

Inwijding

Ik ben ingewijd als Reikimaster in november 2019. Dit houdt in dat ik bevoegd ben om zelf ook inwijdingen te geven voor Reiki naast de Reiki behandelingen. Mijn stage heb ik afgerond op 18 september 2020 en dat geeft mij de bevoegdheid om zelf ook Reiki cursussen te geven om deze mooie leer door te geven aan anderen. Mijn inwijding voor Reiki I en Reiki II had ik al in 2004 gekregen. Omdat ik er niet veel mee deed heb ik me opnieuw laten inwijden voor Reiki I in september en Reiki II in oktober 2019. Als je de inwijding krijgt van Reiki I dan leer je de techniek om jezelf te kunnen behandelen. Als je de inwijding krijgt voor Reiki II kan je andere mensen, dieren, ervaringen, ruimtes, objecten behandelen met Reiki oftewel de Universele Levensenergie.

 

 

Hoe werkt Reiki en voor wat kan Reiki helpen?

Als je mentaal en/of fysiek niet in orde bent dan is er een disbalans in jouw systeem (lichaam-ziel-geest). Reiki geeft extra energie en stroomt in het systeem naar de plek toe waar er extra energie nodig is om het systeem te herstellen en weer in balans te krijgen. Het systeem heeft het vermogen zichzelf te herstellen. Reiki stimuleert en ondersteunt het zelf genezende vermogen.  Het geeft het zelf genezende vermogen een extra boost zodat deze optimaal gaat functioneren.

 

Het is mogelijk om een behandeling te ontvangen op afstand omdat de Universele levensenergie los staat van tijd en ruimte. Naar mijn praktijk komen in Den Haag is uiteraard ook mogelijk.

 

Contact opnemen voor meer informatie of het maken van een afspraak kan via het contactformulier.

 

De Reiki Principes

 

Elke dag is een nieuwe dag om deze principes toe te passen in je dagelijkse leven.