Chaga (30 ml)

'De Koning van de Kruiden', 'De Diamant van het Bos' en

'Het Geschenk van de Natuur'

 

Traditioneel gebruik

Het Aino-volk in Oost-Azië gebruikt Chaga al minstens 600 jaar maar mogelijk zelfs al duizenden jaren. Inheemse stammen gebruiken de paddenstoelen vanwege hun antiseptische, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Sinds ze werden ontdekt, worden ze ook gebruikt als adaptogeen om het lichaam beter te laten omgaan met stress, ziekten en ernstige aandoeningen.

In oude teksten wordt Chaga aangeduid als 'De Koning van de Kruiden', 'De Diamant van het Bos' en 'Het Geschenk van de Natuur' vanwege zijn helende en gezondheidsbevorderende werking en unieke samenstelling vol actieve bestanddelen.

Proces

De producers selecteren en oogsten de Chaga paddenstoelen zelf in de Finse bossen om er zeker van te zijn dat ze kunnen beschikken over rijpe, gezonde exemplaren vol actieve bestanddelen. Meteen na de oogst worden ze op drie manieren geëxtraheerd zodat het volledige scala aan actieve bestanddelen van verse Chaga behouden blijft. Ze gebruiken hiervoor hightech methoden die zijn gebaseerd op traditionele technieken en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De extracten worden vervolgens gestabiliseerd en op smaak gebracht met biologische ahornsiroop. De oogst is 2x per jaar.

Wetenschap

Chaga bevat veel anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen en is uitstekend geschikt om krachtige thee en tincturen van te bereiden. De bestanddelen van Chaga hebben een zeer hoge ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity)-waarde, zijn rijk aan SOD (superoxidedismutase) en hebben antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Vanwege zijn alom geprezen gezondheidsvoordelen wordt Chaga momenteel gebruikt in onderzoek naar de volgende gezondheidsproblemen:

 

 • verzwakte en aangetaste immuunsystemen;
 • spier- en gewrichtsproblemen;
 • spijsverteringstoornisssen;
 • geestelijke aandoeningen en geheugenstoornissen.

De volgende eigenschappen worden aan Chaga toegeschreven:

 • anti-mutageen

(Mutageen wil zeggen dat een stof genetische veranderingen veroorzaakt, die soms tot kanker leiden. Stoffen met een anti-mutagene werking helpen juist om zulke genetische schade te voorkomen.)

 

 • antiviraal
 • antimalaria
 • antiparasitair
 • antibacterieel

Chaga wordt ook steeds meer gebruikt voor onderzoek naar kankerbehandelingen.

€ 37,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Reishi (30 ml)

'De Paddestoel van de Onsterfelijkheid'

 

Traditioneel gebruik

Reishi, ook wel bekend als Lingzhi, 'De Paddenstoel van de Onsterfelijkheid', werd voor het eerst beschreven door Huangdi, de Gele Keizer, in zijn beroemde boek over traditionele Chinese geneeskunde, waarin hij veel levensverbeterende eigenschappen aan de Lingzhi paddenstoel toeschrijft. In China gelooft men dat het één van de krachtigste tonicums is die er bestaan. Naar verluidt is Reishi vooral effectief in het tegengaan van de degeneratieve invloed van het ouder worden. Niet alleen het lichaam maar ook de geest wordt gevoed; volgens Taoïstische monniken is Reishi het allerkrachtigste Shen tonicum ofwel voeding voor de geest. Reishi is in verschillende vormen verkrijgbaar maar aan de geweivormige, die zelden in de natuur gevonden wordt, wordt van oudsher de meeste kracht toegedicht.

 

In het oude China was per keizerlijk decreet bepaald dat alle vergaarde geweivormige Reishi eigendom was van de keizer zodat het ten goede kwam aan het land en de bevolking.

 

Proces

We hebben onze eigen computergestuurde kweekfaciliteit ontwikkeld waardoor we één van de weinige producenten van geweivormige Reishi zijn. In tegenstelling tot de meeste andere producenten kweken we Reishi duurzaam, bij daglicht en op gevallen hout. We extraheren in ons eigen laboratorium om de kwaliteit en de kracht van de extracten te waarborgen. De extractie gebeurt op drie manieren zodat het volledige scala aan actieve bestanddelen van verse Reishi behouden blijft. We gebruiken hiervoor hightech methoden die zijn gebaseerd op traditionele technieken en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De extracten worden vervolgens gestabiliseerd en op smaak gebracht met biologische ahornsiroop.

 

Wetenschap

Reishi bevat veel immunostimulerende polysacchariden, bèta-glucanen genaamd. Deze stimuleren het immuunsysteem zonder dat het overactief raakt. Reishi bevat ook ganoderische zuren; dit zijn krachtige anti-oxidanten met alom geprezen gezondheidsvoordelen.

 

In Japan wordt Reishi-extract gebruikt als aanvulling op kankerbehandelingen.

€ 35,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Lion’s Mane (30 ml)

'De mountain priest mushroom'

 

Traditioneel gebruik

Lion's Mane, in Japan Mountain Priest Mushroom genoemd, wordt al heel lang gebruikt als versterkend middel en ter ondersteuning van de hersenfuncties.

 

Proces

We kweken, oogsten, verwerken en extraheren de Lion's Mane zelf, waardoor we u het meest verse, puurste en krachtigste elixer kunnen leveren dat beschikbaar is. De extractie gebeurt op drie manieren zodat het volledige scala aan actieve bestanddelen van verse Lion's Mane behouden blijft. We gebruiken hiervoor hightech methoden die zijn gebaseerd op traditionele technieken en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. De extracten worden vervolgens gestabiliseerd en op smaak gebracht met biologische ahornsiroop.

 

Wetenschap

Lion's Mane zet de hersenen aan tot het aanmaken van meer NGF (zenuwgroeifactor of Nerve Growth Factor). Deze neuropeptiden zorgen voor de productie, groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van de neuropeptiden af, wat leidt tot een verslechtering van de hersenfunctie. NGF helpt de hersenen vitaal en gezond te houden.

 

NGF zorgt ook voor de aanmaak van nieuwe myelinescheden. Een myelineschede is een beschermend laagje om de zenuwen dat de prikkelgeleiding tussen de cellen versnelt. Als deze scheden beschadigd zijn, zoals bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, verloopt deze prikkelgeleiding veel trager. Momenteel worden Lion's Mane en NGF gebruikt bij de ontwikkeling van behandelingen voor deze ziekten.

 

Lion's Mane heeft ook neurotrofe eigenschappen. Dat houdt in dat het de groei en differentiatie van neuronen stimuleert. Neuronen spelen een belangrijke rol bij het leren en de ontwikkeling van de hersenen.

€ 32,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen