Kambo is het gif dat de groene boomkikker, de Phyllomedusa Bicolor, uitscheidt via zijn huid. De boomkikker leeft in de noordelijke regio’s van het Amazonegebied. Vanwege zijn hoge toxiciteit heeft de boomkikker geen natuurlijke vijanden. Zelfs slangen gaan met een grote boog om hem heen. Vanwege het gebrek aan natuurlijke vijanden zijn de boomkikkers talrijk.

Het is onverstandig om het kikkergif in grote hoeveelheden in te nemen. Wanneer echter enkele druppels worden aangebracht op huid waarvan het bovenste laagje is weggebrand, kan het gif een diep reinigend effect hebben.

Kamboritueel

Inheemse volken kennen een ritueel waarbij kambo wordt toegediend door een sjamaan of medicijnman. Voordat de kambo door de medicijnman wordt aangebracht op de huid, drinkt men eerst twee liter water op een nuchtere maag. Daarna wordt de opperhuid met behulp van een wierookstokje weggebrand. Op de brandplekjes wordt kambo aangebracht. Zo wordt het kikkergif direct in de bloedbaan opgenomen.

Na het opbrengen volgt al gauw een warm gevoel. Het bloed trekt naar het hoofd en het gelaat kleurt diep rood. Na enkele minuten ontstaat een hevige misselijkheid, waarna men overgeeft. Tevens versnelt de hartslag, de lichaamstemperatuur gaat omhoog, het zweet breekt uit en men kan rillerig zijn.

Dit klinkt natuurlijk weinig aantrekkelijk. Het geval wil echter dat men zich na een kambosessie gereinigd voelt. Om die reden is het zinvol de ontberingen van het kamboritueel te doorstaan.

Tijdens een kambosessie wordt er gebruikt gemaakt van bepaalde geestelijke reinigingsrituelen, zoals het verbranden van palo santo of het schoonvegen van de aura met grote veren of bladeren afkomstig uit het oerwoud. Iedere sjamaan heeft zijn eigen vorm en eigen rituelen. Meestal wordt er ook muziek gespeeld.

 

Kambo werkt anders dan Ayahuasca. Het is geen visueel entheogeen, hoewel er soms wel een spirituele ervaring kan zijn en dit is ook afhankelijk in hoeverre diegene zich daar ontvankelijk voor open stelt. Maar in de meeste gevallen zijn er tijdens een Kambo geen visioenen of hallucinaties.

Kambo is een unieke snelle lozing van alle cellulaire weerstand/luiheid, welke na het aanbrengen opkomt als een innerlijk vuur, een kloppende druk is voelbaar, vergelijkbaar met een heftige koortsaanval. Dit reinigingsproces werkt niet alleen op een fysiek niveau, maar ook op een geestelijk niveau. In combinatie met het water dat vooraf wordt gedronken, vindt er een alchemistische transformatie plaats waardoor oude gifstoffen het lichaam verlaten. Het immuunsysteem krijgt direct de reset die nodig is voor een herstart van vitaliteit, focus en scherpte. Een diepe reiniging zal direct plaatsvinden, door middel van braken en/of dringende ontlasting. Tijdens een Kambo word je ontdaan van “panema”, dat wat de mens hindert om zichzelf te zijn.

 

Kambo doodt schadelijke bacteriën en parasieten, zuivert het bloed en reinigt met name de lever, het centrale reinigingsorgaan van het menselijk lichaam. Zo worden veel kwalen uitgedreven, zoals allergieën, maag/darmklachten, hoofdpijn, diabetes, hoge bloeddruk en intoxicatie door chemotherapie of andere medicijnen.


KAMBO ÉÉN KEER PER MAANCYCLUS MAAL 3

Als je geroepen wordt door Kambo, wees je dan bewust van het volgende. Kambo werkt als een natuurlijke vaccinatie waarbij het van groot belang is dat je 3x een Kambo doet, steeds binnen de 28 dagen (1x per maancyclus is dus bijna 1x per maand 1 Kambo doen, maal 3). Dit vanwege dat de cellen in het menselijk lichaam om de 28 dagen vernieuwen en na die 3x Kambo ben je dus op een natuurlijke manier gevaccineerd!

 

Oude cellen worden vervangen door nieuwe, elke dag! En dit is nu juist waarom je 3x Kambo nodig hebt om volledig te resetten.
Het bijzondere is dat zonder al deze ‘nieuwe’ kennis, onze voorouders dit allang op deze manier deden. Elke Sjamaan adviseert al eeuwen 3x Kambo in een bepaalde tijd. De welbekende intuïtie.

Op het moment dat je bij mij komt voor jouw eerste Kambo, worden er op datzelfde moment cellen vernieuwd. Deze cellen zijn nog niet klaar voor een reset door de Kambo. Deze nieuwe cellen draag je 28 dagen na de eerste Kambo met je mee. Kambo reset deze cellen de tweede keer dat je bij ons komt. En na de 3x kambo zijn de cellen die de 2e keer niet klaar waren voor de reset 3e kambo wel meegenomen.

 

Als je tijdens de Kambo maan-cyclus jouw tweede of derde Kambo mist,
zul je helaas opnieuw moeten beginnen.
Laat het mij daarom altijd weten als je verhinderd bent.
Soms is het de weerstand die je tegen houdt, ik help je graag!

 

 

Om de Kambo te kunnen toedienen is het belangrijk te weten dat de opperhuid vrij gemaakt moet worden, dit gebeurt met een dun gloeiend houten stokje waarmee de huid even wordt aangetipt.

 

 

Welke plek daarvoor gekozen wordt, wordt intuïtief gekozen maar ook zéker in overleg gedaan met de persoon! Het aantal puntjes begint voor vrouwen bij 3 (oplopend naar 5 of 7 of 9 enz.) en voor mannen begint het aantal puntjes bij 5 (oplopend naar 7 of 9 of 11 enz.). Je houdt daar een litteken (herinnering) aan over, welke na een jaar is vervaagd (maar in veel gevallen vervagen de puntjes veel sneller, dit verschilt per huidtype).
De dosering van de Kambo zal in overleg met ons afgestemd worden. Zo’n 15 minuten voordat de Kambo wordt aangebracht, drink je 2 liter water of zo veel mogelijk wat je weg kunt drinken, veelal lukt 1,5 liter altijd, tijdens de Kambo drink je eventueel ook nog. (zorg dat het water lauw is, een hoeveelheid van die grote in ene keer aan koud water kan vooraf al buikpijn veroorzaken).

 

Oude cellen worden vervangen door nieuwe, elke dag! En dit is nu juist waarom je 3x Kambo nodig hebt om volledig te resetten. De cellen in het menselijk lichaam vernieuwen om de 28 dagen.
Het bijzondere is dat zonder al deze ‘nieuwe’ kennis, onze voorouders dit allang op deze manier deden. Elke Sjamaan adviseert al eeuwen 3x Kambo in een bepaalde tijd. De welbekende intuïtie.

Op het moment dat je bij mij komt voor jouw eerste Kambo, worden er op datzelfde moment cellen vernieuwd. Deze cellen zijn nog niet klaar voor een reset door de Kambo. Deze nieuwe cellen draag je 28 dagen na de eerste Kambo met je mee. Kambo reset deze cellen de tweede keer dat je bij mij komt en dan na 3x Kambo ben je op een natuurlijke manier gevaccineerd!

 

TIJDENS DE KAMBO-CEREMONIE

Wees je ervan bewust dat de effecten van Kambo zich niet laat controleren en geef je gedurende de ceremonie over aan wat zich aandient. Tijdens de Kambo kan je gezicht opzwellen (bijvoorbeeld dikke lippen, dikke ogen, dikke oorlellen) en bijzondere uitdrukkingen krijgen. Bij sommigen is dit maar een klein beetje maar realiseer je dat je ”uitverkoren” bent als de kikker jou daarvoor uitkiest en dit bij jou gebeurt, het is een zegening! ‘Kissed by the Frog’. Dit hoort allemaal bij het proces en na 2 uurtjes zakt dat weer af.

Ook warme opvliegers, een hart wat sneller klopt zullen aan de orde komen, waarna misselijkheid snel zal volgen. De Kambo-kikker ‘scant’ het lichaam waarna het zal worden gezuiverd van alles wat niet bij je hoort (afvalstoffen) door middel van braken en/of dringende ontlasting en zweten.

 

Het hele proces vanaf dat de Kambo toegediend wordt, het ziek zijn met de bijbehorende misselijkheid (15 á 30 minuten), tot aan de nawerking (het bijkomen), duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.


 

VOORBEREIDING KAMBO-CEREMONIE

Om zo ontvankelijk mogelijk en zo bewust mogelijk te kunnen zijn van de boodschappen die de Kambo je brengt, adviseer ik om minimaal 24 uur vooraf geen vlees meer te eten en bij voorkeur licht voedsel te nuttigen, zoals soep en sap, ook koffie en alcoholische dranken zijn verstandig om te laten staan. Als je je aan deze tips houdt dan is je fysieke voorbereiding een feit. Vervolgens adviseer ik om 12 uur voor aanvang van de Kambo NIETS meer te eten en nuchter te blijven. Water drinken mag je wel gewoon onbeperkt blijven doen.

 


 

NA DE KAMBO-CEREMONIE

Het kan zijn dat de effecten van de Kambo direct erna worden gevoeld, maar elke dag na de Kambo is wanneer de werkelijke effecten bij diegene doordringen.

Zorg verder dat je de rest van de dag na de Kambo rustig aan kunt doen en het is ook hard nodig om je rust te pakken. Vergeet niet dat je lichaam heel hard heeft moeten werken om je immuunsysteem te resetten en er een enorme hoeveelheid prachtig mooie en zuivere peptiden in je hersenen zijn aangemaakt! (peptiden zijn wat nodig is om nieuwe verbindingen aan te maken) Dat laatste effect zul je de dagen/weken daarna als beloning mogen gaan ervaren.

 

Veiligheidsvoorwaarden

Deelname aan een Kambo sessie is uitgesloten bij de volgende situaties en dit wordt reeds afgetoetst in het intakegesprek bij de aanvang van de sessie: 

* Recente beroerte

* Recente heelkundige ingreep

* Hartproblematiek (pacemakers., hartdecompensatie, bypassoperaties etc.)

* Chronische hartproblemen (hartdecompensatie, vergroot hart etc.)

* Bloedstollingsproblemen

* Prothesen in het lichaam

* Orgaantransplantatie

* Zeer lage bloeddruk

* Zwangerschap

* Gebruik van bepaalde medicaties

* Zware mentale stoornissen

 

Onderzoeken in- en buiten het Amazonegebied tonen aan dat de Kambobehandeling een zeer gunstige invloed heeft op:

– darmproblemen
– tinnitus (oorsuizen)
– de overgang
– allergieën
– depressie en angsten
– reumatische aandoeningen
– verslavingen

– glaucoom (oogaandoening)
– nierstenen
– endometriose
– ziekte van lyme
– ziekte van hart- en bloedvaten
– ziekte van crohn
– stoppen met roken

 

Kambo doodt schadelijke bacteriën en parasieten, zuivert het bloed en reinigt met name de lever, het centrale reinigingsorgaan van het menselijk lichaam. Zo worden veel kwalen uitgedreven, zoals allergieën, maag/darmklachten, hoofdpijn, diabetes, hoge bloeddruk en intoxicatie door chemotherapie of andere medicijnen.

 

VEEL VOORKOMENDE MOOIE KLANKEN ROND DE KAMBOBEHANDELING

– meer energie
– serene rust
– in balans zijn
– innerlijke vreugde
– transformatie
– sterke weerstand
– meer inzicht
– waakzaamheid
– verlichting
– helderheid

– vitaliteit
– betere focus
– bevrijding
– opluchting voelen
– uithoudingsvermogen
– genezing van allerlei aard
– verbeterde pap-uitslagen
– helpt bij de overgang
– bestrijding ziekte van Lyme
– comfortabel en meer “in tune”

 

Acuut gestopt met roken na de allereerste Kambo-ervaring, is wat ik vaak hoor van mensen die de Kambo-maancyclus ondergaan.

 

Ik werk op individuele basis waarbij maatwerk én persoonlijke aandacht volledig voorop staan.

 

Aanmelden:

Aanmelden en/of meer informatie opvragen kan door je op te geven via het contactformulier.